OSO 2.0

Op 1 mei 2010 heb ik mijn bedrijf OSO (OlijStedelijkeOntwikkeling) heropgericht. OSO bestond eerder tot september 2008.  Van september 2008 tot mei 2010 ben ik voorzitter geweest van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West in Amsterdam. Een fulltime baan die zich niet laat combineren met het hebben van een eigen bedrijf. Per 1 mei jl. is aan de functie van stadsdeelvoorzitter een einde gekomen en ben ik weer begonnen met OSO.  Mijn specialisme is proces- en projectmanagement in stedelijke herstructureringsgebieden waarbij breed maatschappelijk draagvlak nodig is om tot veranderingen te komen.

Lees meer...
Home Home
Open huis Lutherhof druk bezocht Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
vrijdag, 10 juli 2009 13:57

De Lutherhof bestaat 100 jaar. Daarom was er op zaterdag 4 juli open huis voor de buurt. Zo’n 700 belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om het rijksmonument te bezichtigen.

Lees meer...
 
Speech van Bouwe Olij bij de onthulling van het standbeeld van Wibaut op 23 juni 2009 Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
dinsdag, 30 juni 2009 00:00

50 jaar geleden besloot de gemeenteraad in een speciale vergadering 60.000 gulden uit te trekken voor het maken van een standbeeld van Wibaut. Acht jaar later was het klaar. Een schitterend kunstwerk gemaakt door Han Wezelaar. Toenmalig wethouder (en de latere burgemeester) Wim Polak hield destijds bij de onthulling een speech van vier kantjes. Een verhaal van die lengte zal ik nu niet houden.

Lees meer...
 
Betaalbare Koopwoningen komen er aan Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
vrijdag, 04 juli 2008 02:00

MGE
Het is bijna tien jaar geleden dat ik op een partijbijeenkomst van de werkgroep Stedelijke Ontwikkeling pleitte voor de bouw van woningen in Maatschappelijk Gebonden Eigendom (MGE). Een aanwezige corporatiedirecteur reageerde enthousiast en zegde toe het onderwerp op te pakken. Die directeur zit er nog steeds, maar heeft nog geen MGE-woning gebouwd. Eind 2006 spraken de corporaties in het kader van ‘Bouwen aan de stad’ met de gemeente af dat er 500 MGE-woningen worden gerealiseerd. Tot op dit moment zijn hiervan nul woningen in aanbouw.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 7
HomeAgendaNieuwsContact