OSO 2.0

Op 1 mei 2010 heb ik mijn bedrijf OSO (OlijStedelijkeOntwikkeling) heropgericht. OSO bestond eerder tot september 2008.  Van september 2008 tot mei 2010 ben ik voorzitter geweest van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West in Amsterdam. Een fulltime baan die zich niet laat combineren met het hebben van een eigen bedrijf. Per 1 mei jl. is aan de functie van stadsdeelvoorzitter een einde gekomen en ben ik weer begonnen met OSO.  Mijn specialisme is proces- en projectmanagement in stedelijke herstructureringsgebieden waarbij breed maatschappelijk draagvlak nodig is om tot veranderingen te komen.

Lees meer...
Home Home
Regels voor Kinderdagverblijven in Oud-West Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
donderdag, 24 september 2009 23:43

Stadsdeel Oud West gaat als eerste Amsterdamse stadsdeel regels tegen overlast van kinderopvang opstellen. Per woonblok mag er maximaal één kinderdagverblijf, school of buitenschoolse opvang zijn.

De aanleiding was een aantal klachten over kinderdagverblijf Dromelot. Bovendien neemt het aantal nieuwe kinderdagverblijven snel toe. Spelende kinderen maken een hoop geluid en in Amsterdam galmt dat in een binnentuin tegen de hoge gevels. Vooral bewoners aan een binnentuin ervaren die overlast, vooral als er een nieuwe opvang komt. Het is dus aan de overheid om er voor te zorgen dat er wel voldoende kinderopvang mogelijk is, maar dat de overlast tot een minimum beperkt blijft. En dat betekent regels stellen en handhaven.
Klik hier voor de Beleidsnota van Stadsdeel Oud-West
Klik hier voor het AT5-bericht hier over
Klik hier voor het TV-NoordHolland-bericht hier over

 
150 jaar Wibaut Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
donderdag, 03 september 2009 00:00

Bijzondere dagen zijn het deze week. Gister één jaar voorzitter in Oud-West en mijzelf kandidaat gesteld voor Zuid. Vandaag is het precies 102 jaar geleden dat Wibaut gekozen werd in de Amsterdamse gemeenteraad. En dit jaar is het 150 jaar geleden dat Wibaut werd geboren. Daarom vieren we het Wibautjaar. Volgende week verschijnt het boek van Eric Slot over het leven van Wibaut. Ik ben vereerd dat ik het voorwoord mocht schrijven. Meer over Wibaut: 150jaarwibaut.nl
In Andere Tijden, het geschiedenisprogramma op Net2, is een documentaire over Wibaut uitgezonden. Wie hem heeft gemist kan hem alsnog bekijken: Andere Tijden: Wie bouwt? Wibaut!.

 
De campagne is begonnen Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
woensdag, 02 september 2009 00:00

Vanavond heb ik bij onze afdelingssecretaris Mariët Hagen ruim 50 handtekeningen ingeleverd. Daarmee heb ik voldaan aan de formele voorwaarde om kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA in Zuid te kunnen zijn. Tot nu toe heeft nog geen andere kandidaat 50 handtekeningen ingeleverd. Het was bijzonder prettig dat een week na mijn email aan een aantal partijgenoten de handtekeningen binnen waren. De vele positieve reacties op mijn kandidatuur waren hartverwarmend.

 
Eén jaar stadsdeelvoorzitter Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
woensdag, 02 september 2009 00:00

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik met algemene stemmen door de deelraad Oud-West tot stadsdeelvoorzitter werd gekozen. Ik had er even niet aan gedacht maar mijn directe medewerkers verrasten mij vanochtend met een heerlijke appeltaart om dit heugelijke feit te vieren. De stemming is al een jaar bijzonder vrolijk op de gang. Ik geniet ervan en ga elke dag met plezier naar het werk. Benieuwd wat de toekomst brengt.

 
Bouwe kandidaatlijsttrekker voor het nieuwe stadsdeel Zuid Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
maandag, 24 augustus 2009 10:07

Ik heb besloten mij kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de PvdA voor de verkiezingen op 3 maart volgend jaar van het nieuwe stadsdeel Zuid. Om kandidaat te kunnen zijn heb ik 50 ondersteuningsverklaringen nodig van afdelingsgenoten. Vandaag heb ik een flink aantal partijgenoten daarover een brief gestuurd. Wilt u mij steunen neem dan contact met mij op.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 7
HomeAgendaNieuwsContact