OSO 2.0

Op 1 mei 2010 heb ik mijn bedrijf OSO (OlijStedelijkeOntwikkeling) heropgericht. OSO bestond eerder tot september 2008.  Van september 2008 tot mei 2010 ben ik voorzitter geweest van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West in Amsterdam. Een fulltime baan die zich niet laat combineren met het hebben van een eigen bedrijf. Per 1 mei jl. is aan de functie van stadsdeelvoorzitter een einde gekomen en ben ik weer begonnen met OSO.  Mijn specialisme is proces- en projectmanagement in stedelijke herstructureringsgebieden waarbij breed maatschappelijk draagvlak nodig is om tot veranderingen te komen.

Lees meer...
Home Home
Reactie op het artikel "Amsterdam moet duidelijke keuzes maken" op NUL20 Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
dinsdag, 02 november 2010 17:32

Op het artikel "Amsterdam moet duidelijke keuzes maken" in het Parool van 1 november 2010 werd op de website NUL20, Tijdschrift voor Amsterdams Woonbeleid gereageerd.

Zie: http://www.nul20.nl/node/1805

 
Amsterdam moet duidelijke keuzes maken Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
dinsdag, 02 november 2010 17:29
De gemeente Amsterdam heeft voor de zomer een bouwstop afgekondigd vanwege te verwachten grote financiële problemen bij nog te realiseren ruimtelijke plannen. Inmiddels zijn heel veel lopende en nog te starten plannen beoordeeld op haalbaarheid en wenselijkheid. Nu is het zaak om keuzes te maken om verstandig verder te kunnen met de woningbouwontwikkeling in de stad. Uit de notitie “na de bouwstop ‘verstandig verder’ ” van het gemeentebestuur blijkt enige wankelmoedigheid. Het lijkt er op dat men de kool en de geit wil sparen. Duidelijke keuzes worden niet gemaakt. Concrete voorstellen om de verkoop van woningen te stimuleren ontbreken. Dit laatste is noodzakelijk om ontwikkelaars en investeerders over de streep te trekken om weer te starten met de bouw van nieuwe woningen.
Lees meer...
 
Amsterdam heeft een nieuw AUP nodig Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
donderdag, 08 juli 2010 00:00
Op 2 juli jl. heeft het college van B&W van Amsterdam een brief gestuurd aan de gemeenteraad. Onderwerp van de brief zijn de tegenvallende grondopbrengsten. Meegedeeld wordt dat alle projecten worden stopgezet tenzij op basis van noodzakelijkheid, financierbaarheid en maatschappelijke wenselijkheid voortzetting gerechtvaardigd is. 
Lees meer...
 
Interview in Het Parool van 3 mei 2010 door Addie Schulte Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
dinsdag, 25 mei 2010 13:25
Op 1 mei 2010 is Bouwe Olij gestopt als (de laatste) voorzitter van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West. Een afscheidsinterview over 20 maanden voorzitterschap stond in Het Parool van 3 mei.
Lees meer...
 
Speech Februaristaking Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
vrijdag, 26 februari 2010 14:40

Speech bij herdenking februaristaking in Oud West

Bouwe Olij heeft op 25 februari 2010 een speech gehouden ter gelegenheid van de herdenking van de februaristaking bij het Dirk van Nimwegenmonument  in Oud West. U kunt de speech hier lezen: speech februaristaking

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 7
HomeAgendaNieuwsContact