OSO 2.0

Op 1 mei 2010 heb ik mijn bedrijf OSO (OlijStedelijkeOntwikkeling) heropgericht. OSO bestond eerder tot september 2008.  Van september 2008 tot mei 2010 ben ik voorzitter geweest van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West in Amsterdam. Een fulltime baan die zich niet laat combineren met het hebben van een eigen bedrijf. Per 1 mei jl. is aan de functie van stadsdeelvoorzitter een einde gekomen en ben ik weer begonnen met OSO.  Mijn specialisme is proces- en projectmanagement in stedelijke herstructureringsgebieden waarbij breed maatschappelijk draagvlak nodig is om tot veranderingen te komen.

Lees meer...
Home Nieuws Unieke aanpak in West
Unieke aanpak in West Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
maandag, 26 oktober 2009 10:14

In de vier stadsdelen in West (De Baarsjes, Bos en Lommer, Oud-West en Westerpark) heeft achteraf een uniek project plaatsgevonden. De stadsdeelraden en de dagelijkse besturen hebben besloten een stevig participatieproces op te zetten over de toekomst van het nieuwe stadsdeel.

In elke stadsdeel is een avond georganiseerd voor alle bewoners en ondernemers en alle actieve groepen. Daar is gepraat over wat goed en slecht gaat in het stadsdeel en ‘Wat nemen we mee, en wat laten we achter’. Aan de vier avonden hebben honderden bewoners deelgenomen. Daarnaast is er via internet flink meegedaan. In totaal zijn meer dan 1000 mensen bereikt. Aanstaande donderdag 29 oktober is er een grote afsluitende conferentie voor alle bewoners en ondernemers uit de vier stadsdelen in West. Dan worden de resultaten van de avonden gepresenteerd. Het rapport zal door de dagelijks besturen betrokken worden bij het ontwerpen van een nieuwe organisatie voor stadsdeel West. Deze aanpak blijkt achteraf uniek te zijn. Want geen enkel ander fusiestadsdeel heeft ervoor gekozen de bewoners en ondernemers te betrekken bij de discussie over het nieuw te vormen stadsdeel. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de raadsleden van de stadsdelen in Zuid, Oost en Nieuw West niet of nauwelijks betrokken zijn bij de discussies die op bestuurlijk en ambtelijk niveau volop gaande zijn over de vormgeving van de nieuwe stadsdelen. Volgens mij een gemiste kans om de kwaliteit van de voorstellen te verbeteren en om draagvlak te creëren onder de bevolking voor het nieuwe stadsdeel.

 
HomeAgendaNieuwsContact