OSO 2.0

Op 1 mei 2010 heb ik mijn bedrijf OSO (OlijStedelijkeOntwikkeling) heropgericht. OSO bestond eerder tot september 2008.  Van september 2008 tot mei 2010 ben ik voorzitter geweest van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West in Amsterdam. Een fulltime baan die zich niet laat combineren met het hebben van een eigen bedrijf. Per 1 mei jl. is aan de functie van stadsdeelvoorzitter een einde gekomen en ben ik weer begonnen met OSO.  Mijn specialisme is proces- en projectmanagement in stedelijke herstructureringsgebieden waarbij breed maatschappelijk draagvlak nodig is om tot veranderingen te komen.

Lees meer...
Home Nieuws Bouwe kandidaatlijsttrekker voor het nieuwe stadsdeel Zuid
Bouwe kandidaatlijsttrekker voor het nieuwe stadsdeel Zuid Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
maandag, 24 augustus 2009 10:07

Ik heb besloten mij kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de PvdA voor de verkiezingen op 3 maart volgend jaar van het nieuwe stadsdeel Zuid. Om kandidaat te kunnen zijn heb ik 50 ondersteuningsverklaringen nodig van afdelingsgenoten. Vandaag heb ik een flink aantal partijgenoten daarover een brief gestuurd. Wilt u mij steunen neem dan contact met mij op.

Amsterdam, 23 augustus 2009

Beste partijgenoot,


De verkiezingen voor de deelraad komen er weer aan. Ik heb besloten mij kandidaat te stellen voor het PvdA-lijsttrekkerschap voor de nieuwe deelraad Amsterdam-Zuid.

Om kandidaat-lijsttrekker te kunnen zijn is vereist dat 50 afdelingsgenoten mijn kandidatuur ondersteunen. Ik stuur je deze email met het verzoek mijn kandidatuur te steunen. Als dat het geval is, laat mij dat dan svp per omgaande weten. Er is enige haast bij want ik moet uiterlijk 8 september de handtekeningen bij het afdelingsbestuur inleveren. Als je mijn kandidatuur wilt steunen neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak te maken over het ophalen van de handtekening. Je handtekening maakt het mogelijk dat ik aan het lijsttrekkersreferendum kan meedoen. Het betekent niet dat je ook op mij moet stemmen als kandidaat bij de partijverkiezingen.


Het nieuwe stadsdeel Zuid heeft zo'n 135.000 inwoners en is daarmee een stadsdeel van formaat. Het besturen van zo'n groot stadsdeel, qua omvang behorend tot de 25 grootste gemeenten van Nederland, vraagt om een kwalitatief sterke fractie en ervaren bestuurders.

Ik ben nu 37 jaar lid van onze partij. In die tijd ben ik op alle niveaus actief geweest en heb daarbij veel bestuurlijke ervaring opgedaan. In 1987 was ik lijsttrekker en de eerste stadsdeelvoorzitter van De Pijp. Van 1999 tot 2001 was ik voorzitter van de Amsterdamse PvdA. Van 2002 tot 2008 zat ik in de gemeenteraad. En sinds september 2008 ben ik stadsdeelvoorzitter van Oud-West. In al deze functies heb ik, denk ik, laten zien een doortastende bestuurder te zijn, toegankelijk voor bewoners en ondernemers en in staat om samen met anderen resultaten te boeken. Naast mijn politieke activiteiten heb ik de afgelopen 20 jaar gewerkt in het bedrijfsleven in de ruimtelijke sector.

Het zal een zware klus worden om van het nieuwe stadsdeel een succes te maken. Van belang daarbij is om, ondanks de grote schaal, toch het bestuur dicht bij de burger te houden en dat goed te organiseren. In De Pijp en Oud-West heb ik ervaring opgedaan hoe maatwerk te leveren voor bewoners en ondernemers. Dat zou ook de inzet moeten zijn voor het nieuwe stadsdeel Zuid. Daarnaast is van groot belang dat het stadsdeel meer taken en bevoegdheden krijgt op sociaal en fysiek terrein. Bevoegdheden die nu nog centraal zijn zullen gedecentraliseerd moeten worden. Voor deze zaken wil ik mij graag hard maken.


Onze partij staat er in de peilingen niet goed voor. Wij zullen samen hard moeten werken en een dijk van een campagne moeten organiseren om bij de verkiezingen volgend jaar een goed resultaat te behalen. Ik wil mij daar, als altijd, voor inzetten. Ik hoop daarbij op je steun!

Met partijgenootschappelijke groeten,

Bouwe Olij

Ruysdaelkade 9 huis

1072 AG Amsterdam

Tel: 020 6792549

 
HomeAgendaNieuwsContact