OSO 2.0

Op 1 mei 2010 heb ik mijn bedrijf OSO (OlijStedelijkeOntwikkeling) heropgericht. OSO bestond eerder tot september 2008.  Van september 2008 tot mei 2010 ben ik voorzitter geweest van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West in Amsterdam. Een fulltime baan die zich niet laat combineren met het hebben van een eigen bedrijf. Per 1 mei jl. is aan de functie van stadsdeelvoorzitter een einde gekomen en ben ik weer begonnen met OSO.  Mijn specialisme is proces- en projectmanagement in stedelijke herstructureringsgebieden waarbij breed maatschappelijk draagvlak nodig is om tot veranderingen te komen.

Lees meer...
Home Nieuws Open huis Lutherhof druk bezocht
Open huis Lutherhof druk bezocht Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
vrijdag, 10 juli 2009 13:57

De Lutherhof bestaat 100 jaar. Daarom was er op zaterdag 4 juli open huis voor de buurt. Zo’n 700 belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om het rijksmonument te bezichtigen.

Foto: Stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij overhandigde een cheque van € 5.000,- aan de heer Hassoldt, voorzitter van de Stichting Lutherhof.

Stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij overhandigde een cheque van € 5.000,- aan de heer Hassoldt, voorzitter van de Stichting Lutherhof. Deze subsidie is bestemd voor het restaureren van de klokkentoren en de glas in loodramen.

Beschermde woonomgeving

De Lutherhof werd 100 jaar geleden opgericht om oudere alleenstaande dames te huisvesten. Nog steeds biedt de Lutherhof een beschermde woonomgeving. In het hofje wonen bijna zeventig ouderen, studenten en werkende jongeren.

Boek en gedenkpenning

Ter gelegenheid van het eeuwfeest is er een speciaal boek uitgegegeven ‘Schuiling gezocht, De Lutherhof aan het Staringplein te Amsterdam (1909-2009)’. Het is geschreven door de Lutherse kerkhistoricus en docent drs. Th.A. Fafié. Bewoonster en fotografe Anna Johannes zorgde voor schitterende foto’s. Het boek is te koop bij De Lutherhof, Staringplein 9, telefoon: 020-612 37 72 of te bestellen bij de SLUB (Stichting Lutherse Uitgeverij en Boekhandel) te Den Haag, telefoon: 070-364 80 94, e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ).

Ook is er een zilveren gedenkpenning geslagen met afbeeldingen van de buitenkant en de binnenplaats van het gebouw. De penning is eveneens te koop bij de Lutherhof.

Historische foto’s

Verder zijn op het Staringplein historische foto’s te zien van het Staringplein en de Lutherhof.

Speech Bouwe Olij>>

 
HomeAgendaNieuwsContact