OSO 2.0

Op 1 mei 2010 heb ik mijn bedrijf OSO (OlijStedelijkeOntwikkeling) heropgericht. OSO bestond eerder tot september 2008.  Van september 2008 tot mei 2010 ben ik voorzitter geweest van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West in Amsterdam. Een fulltime baan die zich niet laat combineren met het hebben van een eigen bedrijf. Per 1 mei jl. is aan de functie van stadsdeelvoorzitter een einde gekomen en ben ik weer begonnen met OSO.  Mijn specialisme is proces- en projectmanagement in stedelijke herstructureringsgebieden waarbij breed maatschappelijk draagvlak nodig is om tot veranderingen te komen.

Lees meer...
Home
Eén jaar stadsdeelvoorzitter Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
woensdag, 02 september 2009 00:00

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik met algemene stemmen door de deelraad Oud-West tot stadsdeelvoorzitter werd gekozen. Ik had er even niet aan gedacht maar mijn directe medewerkers verrasten mij vanochtend met een heerlijke appeltaart om dit heugelijke feit te vieren. De stemming is al een jaar bijzonder vrolijk op de gang. Ik geniet ervan en ga elke dag met plezier naar het werk. Benieuwd wat de toekomst brengt.

 
Bouwe kandidaatlijsttrekker voor het nieuwe stadsdeel Zuid Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
maandag, 24 augustus 2009 10:07

Ik heb besloten mij kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de PvdA voor de verkiezingen op 3 maart volgend jaar van het nieuwe stadsdeel Zuid. Om kandidaat te kunnen zijn heb ik 50 ondersteuningsverklaringen nodig van afdelingsgenoten. Vandaag heb ik een flink aantal partijgenoten daarover een brief gestuurd. Wilt u mij steunen neem dan contact met mij op.

Lees meer...
 
Open huis Lutherhof druk bezocht Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
vrijdag, 10 juli 2009 13:57

De Lutherhof bestaat 100 jaar. Daarom was er op zaterdag 4 juli open huis voor de buurt. Zo’n 700 belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om het rijksmonument te bezichtigen.

Lees meer...
 
Speech van Bouwe Olij bij de onthulling van het standbeeld van Wibaut op 23 juni 2009 Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
dinsdag, 30 juni 2009 00:00

50 jaar geleden besloot de gemeenteraad in een speciale vergadering 60.000 gulden uit te trekken voor het maken van een standbeeld van Wibaut. Acht jaar later was het klaar. Een schitterend kunstwerk gemaakt door Han Wezelaar. Toenmalig wethouder (en de latere burgemeester) Wim Polak hield destijds bij de onthulling een speech van vier kantjes. Een verhaal van die lengte zal ik nu niet houden.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

HomeAgendaNieuwsContact