OSO 2.0

Op 1 mei 2010 heb ik mijn bedrijf OSO (OlijStedelijkeOntwikkeling) heropgericht. OSO bestond eerder tot september 2008.  Van september 2008 tot mei 2010 ben ik voorzitter geweest van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West in Amsterdam. Een fulltime baan die zich niet laat combineren met het hebben van een eigen bedrijf. Per 1 mei jl. is aan de functie van stadsdeelvoorzitter een einde gekomen en ben ik weer begonnen met OSO.  Mijn specialisme is proces- en projectmanagement in stedelijke herstructureringsgebieden waarbij breed maatschappelijk draagvlak nodig is om tot veranderingen te komen.

Lees meer...
Home
Dwangsom voor slopen panden Borgerstraat Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
woensdag, 21 oktober 2009 08:46

Al meer dan twee jaar is er overleg over de sloop van een aantal krotpanden op de hoek Jan Pieter Heijestraat en de Borgerstraat. Stadsdeel Oud-West heeft genoeg van dat eindeloze en nutteloze gepraat en legt de eigenaar van de panden, Eras Investments, een dwangsom op van 550.000 euro om deze investeerder te dwingen iets te gaan doen.
Voor meer infromatie: zie de website van Oud-West.
Lees het artikel in Het Parool: >> hier <<
Zie de video op AT5 >> hier <<

 
Interview AT5 met o.a. Bouwe Olij over Wibaut Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
zondag, 11 oktober 2009 16:43

Susanne Heering van de Amsterdamse zender AT5 interviewde Bouwe Olij, Gerard Anderiesen en Ton Heidra over de invloed die Wibaut heeft gehad op de ontwikkeling van Amsterdam.
>>> Bekijk AT5 Video <<<

 
Kandidaat-lijsttrekkers Zuid stellen zich voor Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
donderdag, 08 oktober 2009 10:10

Er zijn drie kandidaten voor het lijsttrekkersschap bij de deelraadverkiezingen in Amsterdam-Zuid. Zij hebben de de gelegenheid gekregen zich voor te stellen aan de leden van de afdeling, een A4-tje per persoon. Bouwe gaat in zijn brief onder andere in op zijn plannen voor de campagne en geeft een korte visie op hoe het bestuur van de nieuwe, grotere deelraad zou moeten functioneren. U kunt de brief van Bouwe Olij hier lezen: Geef mij maar Amsterdam-Zuid

 
Geen parkeergarage onder J.Cremerplein Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
zondag, 27 september 2009 19:04

De geplande ondergrondse parkeergarage onder het J.J. Cremerplein gaat niet door. De stadsdeelraad van Oud-West heeft dat besloten. De voorzitter van de buurtvereniging "Wij Jan Cremer", Ron Meulensteen, nam na de raadsvergadering felicitaties in ontvangst. Hij was duidelijk ontroerd, dat na jaren van discussie in het stadsdeel het pleit nu ten gunste van zijn standpunt was beslist.
>> Lees het standpunt van de PvdA Oud-West hier <<

>> Lees het Parool-artikel over dit onderwerp hier <<

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

HomeAgendaNieuwsContact