OSO 2.0

Op 1 mei 2010 heb ik mijn bedrijf OSO (OlijStedelijkeOntwikkeling) heropgericht. OSO bestond eerder tot september 2008.  Van september 2008 tot mei 2010 ben ik voorzitter geweest van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West in Amsterdam. Een fulltime baan die zich niet laat combineren met het hebben van een eigen bedrijf. Per 1 mei jl. is aan de functie van stadsdeelvoorzitter een einde gekomen en ben ik weer begonnen met OSO.  Mijn specialisme is proces- en projectmanagement in stedelijke herstructureringsgebieden waarbij breed maatschappelijk draagvlak nodig is om tot veranderingen te komen.

Lees meer...
Home
Bouwe Olij
Geen parkeergarage onder J.Cremerplein Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
zondag, 27 september 2009 19:04

De geplande ondergrondse parkeergarage onder het J.J. Cremerplein gaat niet door. De stadsdeelraad van Oud-West heeft dat besloten. De voorzitter van de buurtvereniging "Wij Jan Cremer", Ron Meulensteen, nam na de raadsvergadering felicitaties in ontvangst. Hij was duidelijk ontroerd, dat na jaren van discussie in het stadsdeel het pleit nu ten gunste van zijn standpunt was beslist.
>> Lees het standpunt van de PvdA Oud-West hier <<

>> Lees het Parool-artikel over dit onderwerp hier <<

 
Amsterdam heeft een nieuw AUP nodig Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
donderdag, 08 juli 2010 00:00
Op 2 juli jl. heeft het college van B&W van Amsterdam een brief gestuurd aan de gemeenteraad. Onderwerp van de brief zijn de tegenvallende grondopbrengsten. Meegedeeld wordt dat alle projecten worden stopgezet tenzij op basis van noodzakelijkheid, financierbaarheid en maatschappelijke wenselijkheid voortzetting gerechtvaardigd is. 
Lees meer...
 
Stop met de verhuurdersheffing Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
dinsdag, 09 december 2014 16:04

Amsterdam kan met recht trots zijn op haar succesvolle volkshuisvestingsbeleid van de afgelopen honderd jaar. Het heeft schitterende architectuur opgeleverd met woningen van hoge kwaliteit. Maar ook een unieke wereldstad waarin iedereen kan wonen in gemengde wijken met dure en goedkope huur- en koopwoningen en met mensen uit alle lagen van de bevolking, met hoge en lage inkomens en alles er tussen in. Kortom de ideale mix voor een leefbare en veilige stad.

Lees meer...
 
Plaats in oppositie kan heilzaam zijn Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
dinsdag, 25 maart 2014 17:04

Artikel in Het Parool van 25 maart 2014

Het landelijk beleid en een onervaren lijsttrekker hebben de PvdA de das om gedaan bij de raadsverkiezingen. Maar dat betekent niet dat alles verloren is, betoogt Bouwe Olij, voormalig PvdA-raadslid en stadsdeelvoorzitter.

Vandaag is het precies honderd jaar geleden dat Floor Wibaut  (1859-1936) gekozen werd als eerste sociaal-democratische wethouder in het college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam. Wibaut was toen al zeven jaar raadslid en zou dat nog 17 jaar blijven waarvan 15 jaar tevens wethouder.

Met uitzondering van enkele korte onderbrekingen voor de oorlog en gedurende de oorlog zijn de sociaal-democraten honderd jaar onafgebroken vertegenwoordigd geweest in het college. Aan die hegemonie komt na de verkiezingsuitslag van vorige week een eind. Doorgaans haalt de PvdA rond de 15 zetels, nu zijn we teruggeworpen naar 10 zetels. Het slechtste resultaat ooit, minder dan de twaalf zetels in 1970 en 1990.

Hoe heeft het zover kunnen komen? Daar zijn twee hoofdoorzaken voor. Ten eerste het regeringsbeleid waar de PvdA medeverantwoordelijkheid voor draagt en ten tweede de keuze voor een onervaren politicus als wethouder en lijsttrekker.

Lees meer...
 
Interview in Het Parool van 3 mei 2010 door Addie Schulte Afdrukken E-mail
Geschreven door Bouwe Olij   
dinsdag, 25 mei 2010 13:25
Op 1 mei 2010 is Bouwe Olij gestopt als (de laatste) voorzitter van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West. Een afscheidsinterview over 20 maanden voorzitterschap stond in Het Parool van 3 mei.
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 7
HomeAgendaNieuwsContact